Jak przygotować chleb dukana?
6 października 2015
Jak sprawić zakwas na chleb?
6 października 2015

Różne smaki ciastek!

Przedstawiając się właśnie do piekarni, często nie wiemy, co wybrać. Na widoku dostają się bowiem najrozmaitsze odmiany chlebów. Jedne z nich są pszenne, drugie razowe , i trzecie mają w sobie słodkie dodatki. Widząc tak bogaty wybór, powinno nas toż spowodować do indywidualnego upieczenia jakiegoś sposobie chleba. Na początek tak najlepiej zacząć od najbardziej zwyczajnej formy, a więc zwykłego chleba pszennego. Wraz z zdobywaniem doświadczenia w współczesnym materiale, rozwiniemy swoje menu o jeszcze to nowe pozycje wypiekowe. W samych przepisach zastosujemy drożdże, natomiast w kolejnych zakwas na chleb. Czasem wcale nie będą nam one potrzebne, gdyż skupimy się na następnych elementach, umożliwiających wyrośnięcie ciasta. Analizując zawartość blogów kulinarnych napotkamy tam chleby słodkie , bułki paryskie, pomidorowe czy cebulowe, anyżowe weki także wiele innych przysmaków, które potrafią nas zauroczyć. Będziemy zszokowani , jak dużo zmian ma określony nam przeważnie w dwóch albo trzech formach, chleb. Dobrze posiąść taką wiedzę, by zaskakiwać rodzinę na co dzień podając im kanapki z wielu sposobów pieczywa czy i podczas przyjęcia dla przyjaciół , gdzie możemy okazać książki z bliskiej własnej piekarni. Na pewno wszystek będzie zachwycony naszymi wspaniałymi przysmakami.  

Comments are closed.